Kako povećati šanse za orgazam?

Statistika je po pitanju orgazma jasna i poražavajuća.Naime tokom penetrativnog seksa svega 20% žena doživi orgazam. Dok sa druge strane skoro  100% muškaraca može da doživi orgazam  tokom penetracije.

Zašto je to tako?

Odgovor leži, ni manje ni više nego u anatomiji. Penis poseduje nerven završetke svojom čitavom dužinom. Oni pokrivaju telo penisa, glavić, testise i pernium. Gotovo sve ove oblasti su stimulisane tokom penetrativnog seksa. Pa se može reći da je vlasnicima penisa daleko lakše da dožive orgazam.

Dok su kod žena nervni završeci ušuškani dublje u telo. Klitoris, koji je odgovoran za orgazam je zapravo veliki unutrašnji organ , nasuprot verovanju da je samo jedna mala kuglica . A sa spoljne strane je  vidljiv  samo njegov mali deo. I zato penetrativni seks teže dovodi do orgazma žene nego muškarce.

Šta možete uraditi kako bi ste doživeli orgzama ili svoju partnertku doveli do vrhunca?
Evo nekoliko trikova:

1. Predigra

Često zanemarena stvar kod seksa je predigra. I  ona počinje odmah nakon što se jedan intimni odnos završio!  Dakle pre nego uopšte dođe do fizičkog kontakta predigra se već dešava. Kako se orgazam može tumačiti kao nagomilano zadovoljstvo – i emotivno i fizičko, onda to znači da je predigra sve : slanje „vručih“ poruka, odlazak u bioskom ali i neki sastanak koji podiže adrenalin, na primer planinarenje. Najvažnije je da upoznate svoje telo i odredite šta Vas to uzbuđuje. Što nas vodi do predloga broj dva.

2. Komunikacija

Kada upoznate svoje telo i svoje potrebe njih jasno iskomunicirajte sa partnerom/partnerkom. Pažljivo slušajte šta su njihove želje i preferencije. I naravno uvek poštujte granice koje postave!

Komunikacija i poverenje su ključ svakog odnosa , pa su tako presudni i za orgazam.

3. Obogatite svoju intimu

Evo jednog predloga koji Vam brzo može dati rezultate. A to je upotreba igračaka za odrasle .

Uvođenje igračaka u spavaću sobu obogatiće Vaš intimni život. Igračke poput vibratora omogućavaju bržu i jaču stimulaciju vulve i klitorisa, ali i penisa. Zavisno od toga za koju igračku se odlučite dobićete različite efekte. U klasičnim vibratorima i klitostimulatorima uživaće više žene, dok će vibracioni prstenovi doneti obostrano zadovoljstvo. Tu su naravno i čuveni vibratori za parove , koji će Vas zabaviti ali i pomoći da doživite orgazam.

A evo i jednog dodatnog saveta za dame: Ako je vibracija previše jaka igračku možete koristiti preko donjeg veša i to kao deo predigre.

4. Tražite oralni seks

Oralni seks je idealan način za direktnu stimulaciju klitorisa. Ne stidite se da sa svojim partnerom/partnerkom o tome razgovarate. Evo jedne zanimljive činjenice: klitoris ima erekciju!
O da i kada doživi erekciju, šanse da doživite orgazam  značajno se povećavaju. Zato eksperimentišite- isprobajte različite tehnike oralnog seksa i različite poze , na primer poza 69 idealna je za obostranu stimulaciju. Možete eskperimentisati i sa čulima. Pre oraglnog seksa uzmite mint bombonu , to će blago ohladiti usnu duplju a na polnom organu stvoriće prijatan osećaj peckanja. Uvek se možete oduličiti i za neki jestivi lubrikant kako bi oralni seks bio prijatniji za oboje.

5. Promenite poze

Osim poze 69 koju treba isprobati, možete istražiti koje poze još  postoje i odredite koje bi ste želeli da probate.

 Pa evo jeden zanimljive igre: Neka vaš partner izabere 5 novih poza koje žele da proba, isto učinite i vi. Ali tako da druga osoba ne zna šta ste izabrali. Ubacite u kutijicu te ideje i kutiju držite pored svog kreveta. Kada Vam ponestane inspiracije samo posegnite za kutijom i isprobajte neku od poza. Naravno, vodite računa da ne narušite granice svog partnera / partnerke!

I na kraju ne zaboravite: Mozak je naš najvažniji polni organ!

Probudite svoju maštu i orgazam je zagarantovan.

Tekst pripremio:

Maja Milić , sertifikovani sex edukator